‘Spotify' voor e-books op komst

Bol.com lanceert een abonnementsformule voor e-books. Het economische model is vergelijkbaar met dat van de muziekstreamingdienst Spotify. Voor 9,99 euro per maand kunnen abonnees onbeperkt e-books lezen.
door
Mare
Leestijd 2 min.

Voor de lancering van de dienst slaat Bol.com de handen in elkaar met het Canadese bedrijf Rakuten Kobo, dat e-books en e-readers verkoopt. Volgens Bol.com zijn er momenteel al 40.000 titels digitaal beschikbaar, waarvan er zo'n 16.000 in het Nederlands. Abonnees moeten maandelijks 9,99 euro op tafel leggen om toegang te krijgen tot die verhalen.

Met de lancering van deze nieuwe dienst treden Bol.com en Kobo Plus in de voetsporen van Spotify en Netflix, die beide een vergelijkbare abonnementsformule hebben voor muziek, series en films. De ontwikkeling van deze ‘Bookify' nam drie jaar in beslag. Die tijd was nodig voor de technische ontwikkeling, maar ook om uitgevers te overtuigen om hun boeken beschikbaar te stellen op het platform.

All you can read

"Deze all you can read-oplossing past perfect binnen de ontwikkeling van het digitale leesgedrag van consumenten en in wereldwijde trend om steeds meer boeken te streamen", legt Patrick Swart, CEO van WPG Uitgevers uit in De Tijd. "Een nieuw verdienmodel betekent natuurlijk dat we als uitgevers zullen moeten nadenken over alternatieve manieren om onze auteurs te vergoeden. Een lezer kiest niet meer voor één boek, maar krijgt tienduizenden boeken in één keer."

Officiële cijfers over de piraterij in de boekensector bestaan niet, maar Bol.com-directeur Daniel Ropers hoopt althans dat de dienst een alternatief kan bieden voor het illegaal downloaden van e-books. "De lage prijs in combinatie met het gebruiksgemak en het grot"e aanbod e-boogs verlaagt de drempel om een betalend abonnement te nemen", klinkt het.

News

meer News

Spotlight

Waarom vinden we zonnecrème smeren niet leuk?

Nu het weer lente is en de zon meer en meer tevoorschijn komt, staan we vaker stil bij de risico’s van uv-stralen zoals huidkanker, huidverbranding en huidveroudering. En hoewel de meeste Belgen zich hiervan bewust zijn, laat ons gebruik van zonnecrème om deze risico’s te verminderen te wensen over.

meer Spotlight