Staatsbezoek Canada - Callebaut lanceert online leerplatform voor chocolatiers

door
Belga
Leestijd 2 min.

Barry Callebaut, de Zwitserse chocoladegroep met Belgische en Franse roots, gaat een online leerplatform lanceren voor chocoladeprofessionals. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend in Montréal tijdens een event van de Belgische voedingssector. Het chocoladebedrijf heeft in Montréal een van zijn twintig opleidingscentra wereldwijd. Naar aanleiding van het staatsbezoek aan Canada kregen koningin Mathilde en de aanwezige ministers er de obligate rondleiding rond een van de Belgische exportproducten bij uitstek.

Barry Callebaut stelde er ook de Chocolate Academy online voor. Die moet via het web met bijvoorbeeld filmpjes de chefs en chocolatiers bijscholen in de chocoladebewerking of nieuwe trends en technieken aanleren.

"We gaan de 20 bestaande fysieke chocoladecentra uitbreiden met een 21e digitaal centrum", zegt Frederic Janssens, de verantwoordelijke voor het merk Callebaut wereldwijd. "Wij trainen nu ongeveer 40.000 mensen op jaarbasis in de 20 centra. Daar leren ze de vakkennis met de Belgische chocolade." Het platform moet volgens Janssens midden juni gelanceerd worden.

De Belgische voedingssector exporteert volgens sectororganisatie Fevia jaarlijks zowat 8 miljoen kilogram chocolade naar Canada. Het CETA-vrijhandelsakkoord moet die export in de toekomst nog aanwakkeren en de producten goedkoper laten verkopen, voegde Vlaams minister-president Geert Bourgeois toe: "Voor witte chocolade en witte pralines valt bijvoorbeeld de taks van 9,5 procent weg. Voor chocoladetabletten en pralines van melkchocolade of fondant daalt de taks van 6,5 procent tot 0."

Barry Callebaut, dat chocolade produceert voor de voedingssector, ontstond in 1996 uit de fusie van het Belgische Callebaut en het Franse Cacao Barry. De hoofdzetel van de groep bevindt zich in Zürich. De chocoladefabriek in het Oost-Vlaamse Wieze is de grootste ter wereld. Ook in Halle is er een productiesite, de vroegere Côte d'Or-fabriek.

bron: Belga

News

meer News