STAYCATION. Glamping: een nacht onder de sterren

Dit jaar gaan we met z'n allen op zoek naar een alternatieve vakantie. Metro heeft voor jou een weekendje 'glamping' getest, een mix van glamour en camping. Wedden dat je na zo'n magische nacht meteen op zoek gaat naar meer buitengewone plekken voor je volgende vakantie?
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Altijd al eens onder de sterrenhemel willen slapen in een warm, comfortabel bed? Vorig weekend werden we verwelkomd door Colette en haar man Luc, in hun 'Enchanted Bubble'. Deze bijzondere plek ligt in de gemeente Wanze, op enkele kilometers van Huy. 'Sleep in a Bubble' geeft toeristen de kans om een of meerdere nachten te slapen onder de sterren, in een doorzichtige bubbel.

Kamperen…

Bed, deken en verwarming staan voor je klaar. Maar het is wel de bedoeling dat het kamperen blijft. Geen douche dus, en al zeker geen bad. Aan de bubbel hangt een 'badkamer' met een droogtoilet, een paar toiletartikelen en een bak met water om je een beetje te wassen.

De bubbel staat achteraan in de tuin van de eigenaars en biedt een adembenemend uitzicht over de Mehaigne-vallei. 's Ochtends word je gewekt door kraaiende hanen, zingende vogels en miauwende katten. Je ziet de vallei echt ontwaken. Geen twijfel mogelijk: je bent hier helemaal ondergedompeld in de natuur.

…in luxe

In het hart van de natuur, ja, maar wel met glamour en luxe! 'Sleep in a Bubble' is een betoverende plek die comfort, romantiek en intimiteit combineert. Colette en Luc hebben aan alles gedacht: zelfs slaapmaskers om niet ál te vroeg wakker te worden als de zon opkomt.

's Avonds kijken we vanuit onze bubbel naar de wolken en amuseren we ons met vormen te herkennen. Hoe verder de zon zakt, hoe verder we lekker warm onder de dekens kruipen. ‘s Nachts laten we ons door de wind in slaap wiegen, terwijl we kijken naar de druppels die op de bubbel vallen. We krijgen helaas geen sterren te zien omdat het te bewolkt is, maar dat doet niets af aan de charme en de magie van het moment. Een moment waarop de tijd even stilstaat.

Praktische info

'Sleep in a Bubble' bevindt zich in Antheit, het geboortedorp van schilder Paul Delvaux. Het adres: Rue Lucien Dupagne, 25a, Antheit

Prijs:

  • Zondag: 100 euro
  • Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag: 140 euro
  • Vrijdag, zaterdag, vooravond van feestdagen, paasvakantie, juli en augustus: 160 euro
  • Korting van 20 euro vanaf de tweede nacht.
  • Je kan een maaltijd laten leveren in de bubbel. Colette bestelt de menu's in restaurant Bistronomie in Wanze. Je kan ook ontbijten: 12,5/persoon euro. Er zijn ook formules voor verjaardagen, fotoshoots…

    Maïté Hamouchi