Steeds meer jonge vrouwen gaan onder het mes voor 'designer kuiltjes'

Steeds meer jonge vrouwen willen schattige kuiltjes in de wangen wanneer ze glimlachen. De operatie is sinds 2013 steeds populairder geworden.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Sommige mensen hebben natuurlijk dergelijke kuiltjes, zoals Harry Styles, Miranda Kerr en Ariana Grande. Dat steekt heel wat jonge vrouwen de ogen uit en daarom stappen ze steeds vaker naar de plastisch chirurg, blijkt uit Amerikaanse cijfers. De operatie is sinds 2013 drie keer meer uitgevoerd.

Tijdelijk effect

"De reden waarom sommigen die kuiltjes hebben en anderen niet, is omdat ze geboren zijn met een strakke verbinding tussen de gezichtsspieren en de huid, terwijl anderen niet zo'n anatomie hebben", vertelt plastisch chirurg Darren Smith uit New York aan het magazine Allure.

Het is geen ingewikkelde ingreep. Op een klein half uurtje is het gefixt door de wangspier in de mond aan de onderste huidlaag vast te maken. Alleen is het effect slechts tijdelijk, want na een of twee maanden verdwijnen de kuiltjes alweer. Bovendien kost de operatie een flinke duit: ergens tussen de 800 en 2.500 dollar (omgerekend ongeveer 680 en 2.100 euro).

Gevolgen niet gekend

Enkele jaren geleden al waarschuwden Britse specialisten voor deze verontrustende trend, die ze toen 'designer kuiltjes' noemden. De gevolgen voor de huid bij het ouder worden zijn niet gekend, klonk het toen.