Streamz verrast dit najaar met docureeks over DIT pikante internetplatform

Het Vlaamse streamingplatform Streamz lanceert dit najaar de vierdelige docureeks ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse waarheid’, die een inkijk geeft in de wereld van het socialemediakanaal OnlyFans.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

OnlyFans ontstond in 2016 als een platform waar artiesten exclusieve content tegen betaling van een maandelijks abonnement konden aanbieden aan hun fans. Intussen staat OnlyFans vooral bekend om de weinig verhullende beelden die makers publiceren.

Regisseur en documentairemaker Cheeru Mampaey zoomt in op tien Vlaamse content creators op OnlyFans. Zo komen onder anderen de voormalige ‘Temptation Island’-deelnemers Yana Daems en Megan Desaever aan bod. Ook Jamecia Baker (‘Ex On The Beach’), het koppel Jonie & Aaron, die zeven jaar samen zijn en stopten met hun werk om zich toe te leggen op OnlyFans, model en studente boekhouding Zoë Coeckaerts, pornoproducente Elise Van Vlaanderen, fulltime content creator voor OnlyFans Lina Roselina, kapper Steve / Fabio Godi en fulltime OnlyFans-content creators Shauni Wille en Riley Eden verschijnen in beeld.

«Direct gefascineerd»

Mampaey probeert een antwoord te bieden op vragen als ‘Waarom kiezen zij ervoor om zichzelf letterlijk bloot te geven tegen betaling? Wat zijn de gevaren, waar liggen hun grenzen en waarom is dit voor hen een droom job? Verdienen ze echt de astronomische bedragen waarover wordt gesproken in de media? Wat vinden hun vrienden en familie van hun gekozen carrièrepad en wat kunnen de gevolgen van de foto’s zijn voor hun verdere leven?’

Ook de kant van de fans wordt belicht, want ‘waarom zou je betalen voor pikante foto’s als je deze ook gratis kan vinden op het internet?’ «Toen ik pas over OnlyFans hoorde was ik direct gefascineerd en ik wilde ik vooral uitzoeken wat de makers drijft om te kiezen voor deze content te verkopen op dit platform», aldus Mampaey.