Student geeft 1,5 miljoen van bank uit aan feestjes, cocaïne en snelle wagens

Luke Moore, een 26-jarige Australiër, heeft enkele wilde jaren achter de rug. Op twee jaar tijd spendeerde hij zo'n 1,5 miljoen euro aan strippers, luxereisjes, cocaïne en snelle wagens. Geld dat hij eigenlijk niet bezat. 
door
Armin
Leestijd 1 min.

In 2010 opende de jongeman een rekening bij een bank. Hij merkte al gauw dat er geen limiet stond op de hoeveelheid geld die hij kon opnemen en maakte daar dankbaar gebruik van. Pas twee jaar en 1,5 miljoen euro later ontdekte de bank de fout.

Gedurende die twee jaar leidde de student een luxeleventje. “Ik kocht een Maserati, een Aston Martin en een speedboot. Ik reed dan rond zonder shirt in mijn cabrio en floot naar de parkeeragentes. Puur genieten”. Ook cocaïne, decadente reizen naar Azië, strippers en een gesigneerd Michael Jordan-shirt vormden grote uitgaveposten.

Aan alle mooie liedjes komt een eind en zo ook voor Luke. De bank daagde hem voor de rechter en die legde hem een celstraf van vier jaar op. In beroep oordeelde de rechter echter dat de fout bij de bank lag. Hij moet enkel het geld terugbetalen.

Moore woont nu terug bij zijn ouders en is begonnen aan een studie rechten. Hij beseft nu dat zijn familie en vrienden dierbaarder zijn dan geld, maar kijkt toch met heimwee terug naar die tijd. "Het was leuk, maar geluk kan je niet kopen. Al mis ik de cocaïne en de strippers soms wel.”