Studenten klagen over doorzichtige rugzakken

Leerlingen van de Amerikaanse school waar een oud-leerling in februari 17 mensen doodschoot, zijn verplicht om doorzichtige boekentassen te dragen. Sommige studenten zijn het niet eens met de maatregel en laten hun ongenoegen blijken.
door
laurens.vantomme
Leestijd 2 min.

Op 14 februari schoot de 19-jarige Nikolas Cruz 17 mensen dood. Na de schietpartij werden extra veiligheidsmaatregelen genomen zodat er geen wapens meer in de school kunnen worden gesmokkeld. Toen twee weken geleden twee studenten werden betrapt met messen op zak, besliste de school dat alle schoolkinderen verplicht werden om voortaan met een doorzichtige rugzak naar school te komen.

"Deze rugzakken bereiken absoluut niets. Het is onmogelijk om 3.000 rugzakken te controleren", schrijft Kyrah Simon op Twitter. Sommige jongeren klagen niet alleen aan dat de rugzakken een vals gevoel van veiligheid geven, ze vinden ook dat hun privacy wordt aangetast.

Rugzak vol tampons

Niet alleen op sociale media wordt er uitvoerig over de beslissing gesproken. Ook binnen de schoolmuren uiten de studenten hun ongenoegen. Dit doen ze door hun rugzakken te decoreren met protestboodschappen. Een leerling vulde zijn boekentas met tampons om zijn medeleven te betuigen voor alle vrouwelijke scholieren. Hij vindt het vooral vervelend dat iedereen nu te zien krijgt voor wie het weer die tijd van de maand is.

— Cameron Kasky (@cameron_kasky) 3 april 2018

Intussen is er ook een Instagram-account waarop alle protestboodschappen tegen de rugzakken verzamelt worden: msdcamo2. Leerlingen zijn daarop vaak te zien met een prijskaartje van 1,05 dollar dat aan hun rugzak hangt.

Die prijs verwijst naar de som geld die Republikeinse senator Marco Rubio heeft gekregen van de National Rifle Association (NRA), de Amerikaanse wapenlobby, maar dan gedeeld door het aantal scholieren in de staat Florida.

Une publication partagée par Invisible Backpack Edition (@msdcamo2) le