Su-bliem!

Het is intussen een vaste afspraak voor car freaks. Elke herfst lanceert Microsoft een nieuwe episode van Forza. Na het uitstekende Forza Horizon 3 in 2016 is er nu dus Forza Motorsport 7.
door
robotredactie
Leestijd 2 min.

De Horizon-episodes van Forza zijn resoluut op fun gericht. De Motorsport-franchise is veel realistischer. Geen open wereld hier, maar een focus op de race en op de carrière van je piloot. Geen 360° drifting op de nieuwste electrobeats, wel een ongeëvenaarde race-ervaring.

Sublieme graphics

Het eerste wat in het oog springt, is dat Forza 7 er ronduit prachtig uitziet. Project Cars 2 was al niet slecht, maar dit is met stip de mooiste racegame ooit. Het niveau van details is gewoon hallucinant. Tijdens onze eerste races hadden we het zelfs moeilijk om ons te concentreren op de weg, omdat we alles wilden zien. En het spektakel blijft niet beperkt tot de wagens. Er is van alles te zien rond het circuit: helikopters, vliegtuigen en luchtballonnen boven je hoofd, supporters die rookbommetjes afsteken in de tribunes… Een lust voor het oog!

Een ander element dat je alleen maar in Forza ziet, is de aandacht die besteed wordt aan de regen en de plassen op het circuit. Die effecten zijn nu zo mogelijk nog beter. Het rijden in de regen en de aquaplaning zijn verbluffend.

Een volgepropte garage

Liefhebbers van een mooie carrosserie kunnen hun hartje ophalen aan de meer dan 700 perfect gemodelleerde wagens. Oldtimers, de nieuwste supercars, rallywagens, Formule E, Nascar en zelfs racetrucks. Completer kan niet. Daarbovenop heb je nog eens de keuze uit ruim 200 parcours in 32 verschillende omgevingen.

Je kan Forza Motorsport 7 alleen spelen en lokaal of online met vrienden. Er is ook een complete carrièremodus waarin je de ladder van de racewereld moet beklimmen en proeft van allerlei disciplines. Verwacht alleen niet dat dat even leuk en ontspannen is als in Forza Horizon. Ook al zijn er tussen twee kampioenschappen door soms leuke proeven, zoals autobowlen op het Top Gear-circuit.

Forza Motorsport 7 is niet zo'n geavanceerde simulatie als Project Cars 2, maar veel toegankelijker. Door te spelen met de rijhulpsystemen en de moeilijkheidsgraad van de tegenstanders, komt iedereen aan zijn trekken. Zowel beginners als ervaren racers.

Na Forza Horizon 3 bevestigt Forza Motorsport 7 dat de reeks niet te kloppen is op het vlak van racegames. Met zijn verbluffende graphics, garage met 700 wagens en toegankelijkheid voor alle spelers is Forza Motorsport 7 ongetwijfeld dé racegame van het jaar. Een must!

(tw)