Tankstation doubleert als verblijfplaats

Airbnb staat bol met unieke verblijfplaatsen maar eentje spant momenteel toch wel de kroon. De uitbater van een tankstation in de Amerikaanse staat Californië wil nu ook slapers ontvangen.
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Peter Shen van het benzinestation in Salinas biedt een 'slaapplek' aan in het winkeltje van zijn tankstation. Aan de lokale zender KSBW Action News 8 verklaart hij de aantrekkingskracht van zijn accommodatie.

"In plaats van een comfortabele, luxueuze plaats krijg je hier een echte, leuke ervaring. Het tankstation beschikt over een toilet, basisvoorzieningen, stromend water, warm water, drankjes, koffie en ijs. Dankzij de veiligheidscamera's, goede verlichting en ligging aan een drukke baan kan je op beide oren slapen. Bovendien zit je vlakbij het centrum en heb je hier een goede verbinding met de snelweg", aldus Shen.

Hoewel dat alles misschien erg aanlokkelijk klinkt, beschikt het tankstation niet over een bed. Slapers moeten dus een luchtmatras. Check-in is om 22 uur, terwijl de check-out al om 5 uur is. Toevallig zijn dat ook de openingsuren van het winkeltje. Voor één nacht moet je 50 dollar (44 euro) neertellen.

"De zaak staat nu twee weken op Airbnb en al 200 mensen hebben de advertentie bekeken", vervolgt Shen, die alvast één gast over de vloer krijgt. Het is niet duidelijk of Shen een bijbaantje echt ziet zitten, want de advertentie is ondertussen van Airbnb verdwenen. Reizigers die toevallig toch in Salinas moeten zijn, kunnen er ook overnachten in een schoolbus die omgebouwd is tot een slaapkamer.

Foto Pixabay