Tekort aan blonde haarverf in Puerto Rico dankzij honkbalsucces

door
Kevin
Leestijd 1 min.

Puerto Rico neemt het vandaag op tegen de Verenigde Staten in de World Baseball Classic, het wereldkampioenschap honkbal. In aanloop naar de wedstrijd is de blonde haarverf op het hele eiland zo goed als uitverkocht.

Een grapje bij het honkbalteam van Puerto Rico hoeft ertoe geleid dat blond haarverf uitverkocht is op het eiland. Oorspronkelijk hadden enkele spelers voor de lol hun lokken geblondeerd, maar gaande nam het volledige team de haarstijl over.

Nu Puerto Rico in de finale tegen de Verenigde Staten staat, willen alle honkbalfanaten in het Amerikaanse territorium een blonde coupe. Zelfs kale mannen doen mee door hun snor of baard te blonderen. Andere grijpen dan weer na pruiken. Dankzij de stormloop op haarverf zitten de meeste winkels en apothekers nu volledig zonder.

"We hebben het hele land samengebracht met onze blonde lokken", grapt sterspeler Carlos Correa. "Dat is wat we willen als spelers. Ons land en onze bewoners verenigen en hen het beste geven."

Voor Puerto Rico is het de tweede finale op rij. Vier jaar geleden verloren ze nog van de Dominicaanse Republiek. Voor de Verenigde Staten is het de eerste finale op het elf jaar oude toernooi.