Telaatkomers hebben op lange termijn meer succes

Mensen die keer op keer te laat komen, bezitten karaktertrekken die hen later in hun carrière meer succes zullen opleveren. Vaak letten ze namelijk niet op de tijd omdat ze een positieve ingesteldheid hebben en er niet bij stilstaan dat ze in tijdsnood komen. Die manier om in het leven te staan komt hen later goed van pas.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Zit je alleen op café, treurig starend naar je steeds warmer wordende pint, terwijl je wacht op je vrienden die voor de zoveelste keer te laat zijn? Bereid je dan maar al voor op het feit dat zij later in een groter huis zullen wonen en met een mooiere auto zullen rijden. Want mensen die niet stipt zijn, hebben meer kans om later in hun carrière succesvol te zijn. Te laat komen zou vaak een gevolg zijn van een positieve ingesteldheid en die positiviteit is net wat hen op lange termijn meer zal opleveren, stelt Business Insider.

Betere verkopers

Mensen die het leven door een roze bril bekijken denken vaak dat ze meer tijd hebben dan dat dat er in werkelijkheid is, maar die positieve blik heeft ook voordelen. Uit een studie gepubliceerd door Mind Recourses blijkt dat positieve verkopers betere cijfers kunnen voorleggen. In vergelijking met hun collega's verkochten ze 88% meer spullen.

Business Insider baseerde zich onder andere ook op een onderzoek uit de jaren 50. Daarbij verdeelden onderzoekers mensen in twee groepen: de competitieve en ongeduldige kandidaten in groep A en de creatieve, ontspannen deelnemers in groep B. De meeste laatkomers zouden dus in de tweede categorie zitten. Na een minuut werd hen gevraagd hoeveel tijd dat ze dachten dat er verstreken was. Groep A antwoordde gemiddeld 58 seconden, groep B klokte af op 77 seconden. Telaatkomers kunnen er vaak dus niet aan doen dat ze niet op tijd ergens geraken: ze nemen de tijd positiever waar.