Ter dood veroordeelde gevangene schenkt laatste avondmaal aan daklozen

Terwijl veel gedetineerden hun recht op een laatste maaltijd gebruiken als een laatste kans om hun favoriete voedsel te eten, heeft de ter dood veroordeelde Amerikaan Don Johnson een ongewoon verzoek gedaan. Hij wil dat zijn laatste maaltijd aan de daklozen gegeven wordt. 
door
Karsten
Leestijd 2 min.

Don Johnson werd ter dood veroordeeld nadat hij in 1984 zijn vrouw, Connie, op brutale wijze vermoorde. Hij verstikte haar door een vuilniszak in haar keel te proppen. Sindsdien bevindt de intussen 68-jarige zich in de dodencel van het Riverbend Maximum Security Institution in de Amerikaanse staat Tennessee.

Daklozen

Maar voor zijn injectie deed hij nog een nobele daad. De moordenaar gaf zijn recht op een laatste maaltijd op en wenste dat het voedsel aan de daklozen werd gegeven. "Johnson besefte dat het eten ter waarde van 20 dollar niet veel daklozen zou voeden. Maar hij wilde ook dat degenen die hem steunden een maaltijd aan een dakloze zouden geven", zegt de advocaat Kelley Henry aan Fox News.

De Heer

Johnson toonde eerder al berouw voor zijn daden en noemde zichzelf een 'monster'. "Ik heb echt spijt van mijn leven en wat ik ben geworden in het proces", schreef hij in een verklaring. "Ik zal altijd de pijn dragen van al het leed dat ik anderen heb aangedaan. Ondertussen ontdekte ik dat ik geen man was maar een monster. Dus besloot ik dat het niet langer acceptabel zou zijn en zocht ik hulp bij de Heer, want lager vallen was onmogelijk. De enige manier die overbleef voor mij was omhoog." Johnson kreeg gisteren, 16 mei, de dodelijke injectie toegediend.