Thomas Detry: "Nummer 1 worden is een droom"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thomas Detry timmert gestaag aan de weg naar de top in het mondiale golf. De 24-jarige perfect tweetalige Brusselaar is ruim een jaar prof en staat inmiddels 143e op de ranking. Zijn droom is ooit de nummer 1 te zijn. "Het is een heel ambitieus doel, maar dat moet je ook hebben. Ik speel geen golf om 100e of 150e te staan, ik speel echt om te winnen. Nummer 1 worden is een droom en daar werk ik hard voor en laat ik alles voor", zegt Detry maandag in de golfclub van Nijvel, waar hij samen met onder meer olympiërs Nicolas Colsaerts en Chloé Leurquin een golfdemonstratie voor het BOIC verzorgt.

Het verschil met de top zit hem volgens Detry vooral in ervaring, legt hij uit. "Ervaring opdoen is heel belangrijk in de golfsport. Het percentage spelers dat na één seizoen al top van de wereld is, is heel klein. Ik moet veel spelen en hard werken. Ik kan niet onmiddellijk een grootste werkpunt noemen, al zijn mijn slagen tussen 100 en 150 meter momenteel een zwakker punt. Het zit hem eigenlijk een beetje in alles, in de details. Ik kan nog aan alle aspecten van mijn spel werken."

Deelnemen aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio noemt Detry "een doel". "Het is nog drie jaar te gaan, maar het is wel een doel. Al sta ik niet op de baan met Tokio in mijn achterhoofd. Ik zie het meer als een beloning voor mijn toewijding als ik mag gaan. Ik focus mij 100 procent op elke wedstrijd en als ik dat blijf doen, zal Tokio sowieso in mijn programma horen."

In Rio werd de Belgische eer bij de mannen verdedigd door Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts. Zij maakten Detry alvast warm voor de Olympische Spelen. "Kort na de Spelen waren we samen aan de slag op het KLM Open. Zij vertelden mij toen wat voor een fantastische ervaring het was geweest."

Over zijn prestaties dit seizoen is Thomas Detry tevreden. "Ik heb mijn kaart voor de European Tour van volgend jaar al bevestigd. Da's heel goed nieuws. Dit jaar hoop ik mij nog te plaatsen voor de Final Series, een aantal toernooien waaraan alleen de beste 60 à 70 spelers mogen deelnemen. Dat is nu mijn doel op korte termijn. Naar volgend jaar toe wil ik mijn plaats in de top 50 afdwingen. Dat is zeker haalbaar. Het kan in golf heel snel gaan als je goed speelt en met zelfvertrouwen op de baan staat. En natuurlijk wil ik ook wedstrijden beginnen winnen (lacht). Ik ben nog jong. Ik ben nog maar ruim een jaar prof en ik heb nog veel progressiemarge."

bron: Belga