Thomas Meunier: "Kwaliteit van onze sport lijdt onder de Nations League"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thomas Meunier sprak woensdag voor de ochtendtraining van de Rode Duivels de pers toe aan het trainingscentrum in Tubeke. De rechterflankverdediger van PSG liet duidelijk verstaan dat hij geen voorstander is van de Nations League, het nieuwe Europees kampioenschap dat in september van start ging. De Duivels treffen vrijdagavond (om 20u45) in het kader van de Nations League Zwitserland. Dinsdagavond (om 20u45) wacht een vriendschappelijke ontmoeting met Nederland. "Voor mij was de Nations League helemaal niet nodig", legde Meunier uit. "Ik vind het geen goed initiatief van de UEFA. Het zijn 'matchen om matchen te spelen'. Het geld primeert in het voetbal en dat is niet juist. Ik verkies eens een vrij weekend, zonder interlands, om tot rust t ekomen. Dat we voortdurend elk weekend spelen, bevordert de kwaliteit van het spel zeker niet."

Meunier werd ook gevraagd naar zijn favoriet voor de verkiezing van de Gouden Bal. In zijn typisch flegmatieke stijl noemde hij een verrassende naam. "Raphaël Varane is mijn favoriet. Varane is een verdediger en dit soort prijzen gaat altijd al naar aanvallers. Een topverdediger als hij verdient ook zo'n trofee. Ik zie hem heel graag spelen. Bovendien heeft Varane in 2018 alle grote competities gewonnen. Hij werd wereldkampioen en won met Real Madrid de Champions League. Ook mijn ploegmaat Kylian Mbappé is een topper, maar hij won - jammer genoeg voor mij - de Champions League niet. Ook Eden Hazard hoort bij dat kransje absolute topspelers. Zowel internationaal als in clubverband speelt hij wekelijks uitmuntend. Het is eigenlijk een heel moeilijke keuze om te maken (lachend)."

Tot slot kon de rechtsachter geen extra info geven over een eventueel vertrek van T2 Thierry Henry. Hij wordt gelinkt aan het hoofdtrainerschap bij AS Monaco en de Engelse tweedeklasser Aston Villa. "We praten niet met Thierry over een eventueel vertrek", aldus Meunier. "Hij vermijdt het onderwerp natuurlijk ook wel. Trainers zijn zoals spelers, ze veranderen geregeld van club. Dat is nu eenmaal de werkelijkheid. Als hij zou vertrekken, ben ik blij voor hem. Het zal ooit toch gebeuren. Hij is een goede trainer en is klaar voor een nieuwe stap. Maar we zouden hem natuurlijk ook graag behouden."

bron: Belga