Thuis te weinig kantoorruimte? De ‘cloffice’ biedt dé oplossing

De cloffice, een kast die ook dienstdoet als een kantoor, wint aan populariteit tijdens de coronacrisis. Het concept bestaat al een tijdje, maar met de explosie aan thuiswerken en leren, hebben meer mensen nood aan zulke slimme oplossingen. Heb je geen plaats voor een bureau in je appartement? Dan biedt de cloffice je verlossing van dat ongemak.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Werken «vanuit je kot» werd voor velen de nieuwe norm tijdens de coronapandemie. Niet iedereen had thuis echter een kantoorruimte klaarstaan om productief verder te kunnen werken. Sommigen moesten het doen met een keukentafel of in de sofa, en dat komt met enkele functionele uitdagingen. Een slimme oplossing die aan populariteit wint, is de cloffice: een thuiswerkoplossing voor wie thuis weinig ruimte heeft. De interieurtrend huist je kantoorruimte in een onderbenutte kast.

Volgens Pinterest zijn de zoekopdrachten naar cloffice-ideeën op het platform vorig jaar verdubbeld. Mensen zijn duidelijk op zoek naar nieuwe manieren om hun ruimtes te maximaliseren.

Je eigen cloffice ontwerpen

De basisopstelling vereist een simpel bureaublad, een kast en een stoel of kruk die gemakkelijk in je opslagruimte past. Zo kan je op het einde van je dag de kastdeuren sluiten om je werkplek te verbergen. Je hoeft dus niet elke dag op te ruimen.

Om je eigen cloffice te ontwerpen, schuif je simpelweg een bureau tegen de achterwand van een onderbenutte kast - of één waarin je gemakkelijk wat ruimte kan vrijmaken. Vervolgens schuif je een comfortabele stoel achter je nieuwe structuur. Om de kastdeuren goed te kunnen sluiten, kies je best voor een opvouwbare optie of een kruk die onder je bureau past. Voor de decoratie kan je creatief aan de slag. En voilà nu heb je je eigen kantoorruimte.