Tien buitenactiviteiten voor wie wandelen beu is

Hoe zit het nu weer met de coronamaatregelen? Buiten mag je met een groep van maximum tien personen afspreken, maar voorlopig moet je nog steeds 1,5 meter afstand houden. Niet simpel. Heb je inspiratie nodig voor een coronaproof activiteit? Hier zijn alvast tien leuke initiatieven.

door
Redactie Online
Leestijd 4 min.

Gaap naar de sterren

Nu het warmer begint te worden is het een uitgelezen moment om de duizenden sterren te zien fonkelen aan de hemel. Verzamel ‘s avonds met wat vrienden in een tuin of een park om van het schitterende spektakel te genieten. Je hoeft trouwens niet per se te investeren in een dure telescoop. Heel wat hemellichamen zijn prima zichtbaar met het blote oog.

PowerPoint voor lolbroeken

Misschien heb je het wel al eens zien passeren op TikTok: PowerPoint-feestjes zijn de socialdistancing-trend die je moet uitproberen. Hoe werkt het? Deelnemers knutselen elk een presentatie in elkaar over een onderwerp naar keuze. Vaak gaat het om grappige onderwerpen als ‘Waar elk van mijn vrienden gearresteerd voor zou worden’ en ‘Top tien meest dronken moment’. De feestjes zijn meestal hilarisch en de PowerPoints worden natuurlijk aangevuld met zo veel mogelijk afbeeldingen, grappige grafiekjes en video’s.

Samen zweten in de buitenlucht

Het is moeilijk om gemotiveerd te blijven sporten tijdens de coronapandemie. Probeer daarom een nieuwe workout met je vrienden. Het kan bijvoorbeeld een leuk idee zijn om een nieuwe sport uit te proberen. Nu we al meer dan een jaar in quarantaine zitten, zijn nieuwe ervaringen nog schaars. Heb je een vriendin die elke week yogalessen volgt? Probeer het dan eens uit met je vriendengroep. De week erna ga je mee met die andere vriend die helemaal in de ban is van fietsen. Wie weet ontdekken jullie wel een nieuwe hobby om samen te doen.

Ik heb de zon zien zakken

Ben je een romanticus in hart en nieren? Spreek dan met je vrienden af om een zonsondergang te bekijken. Ontmoet elkaar op een leuk plekje in de natuur of in de stad waar je ver voor je uit kan kijken. De zon gaat in deze periode rond 21 uur onder. Je hebt dus nog meer dan genoeg tijd om van het kleurenspektakel te genieten. Neem wat dekens en kussens mee om comfortabel (op afstand) te zitten en geniet van warme chocolademelk terwijl je samen naar de ondergaande zon kijkt.

Lekker tafelen

Ga ergens heerlijk eten met je bubbel. Jammer genoeg kunnen we nog niet met tien mensen afspreken voor een etentje op restaurant, maar eten afhalen mag gelukkig wel. Laat iedereen iets bestellen bij een afhaalrestaurant en verzamel vervolgens ergens in een parkje.

Met je neus in de boeken

De lockdown heeft velen van ons weer aan het lezen gezet. Waarom zou je er geen groepsactiviteit van maken? Ontmoet je vrienden in een park en kies een boek om die maand uit te lezen. Op het einde van de maand kan je het boek naar keuze bespreken. Wat was iedereens favoriete passage? Wie is je minst favoriete personage? Wie vond het boek vreselijk en waarom?

Filmpje onder de sterren

Is het een prachtige avond buiten? Bouw dan met enkele vrienden je eigen filmtheater in de tuin. Je hebt geen last van lange wachtrijen en je hoeft je vaak ook niet ver te verplaatsen. Iemand neemt een projector mee, de anderen zorgen voor wat snacks en voor je het weet zit je met z’n tienen in je tuin naar een filmpje te kijken.

E-race door de stad

Kan je niet stilzitten, maar heb je ook geen zin in een intense work-out? Organiseer dan een e-step tour doorheen de stad. In de meeste grootsteden kan je nu e-steps huren aan relatief lage prijzen. Spreek met wat vrienden af, huur steps en kies een route. Laat elkaar je favoriete plekjes zien of zoek historische sites op.

Toerist in eigen land

Vanwege de coronacrisis hebben heel wat mensen niet de kans gehad om op vakantie te gaan, maar je hoeft niet per se het vliegtuig te nemen om nieuwe plekken te ontdekken. Ook hier in België valt er heel wat te beleven en bezoeken. Spring met wat vrienden op de trein en plan een bezoekje aan Belgische toplocaties als Brugge en Dinant. Zit jij binnenkort met wat vrienden verhalen te delen langs de wateren van Gent? Of loop je liever om ter eerst naar de top van de Montagne de Bueren in Luik?

Teletijdmachine op wieltjes

Is joggen niets voor jou en heb je zin om eens wat anders te proberen dan fietsen of wandelen? Dan is rolschaatsen een leuk alternatief. Spreek met je vrienden buiten af voor deze trendy work-out. Ja dat lees je correct: rolschaatsen is een heuse work-out. Haal die oude rollerskates dus maar vanonder het stof, trek je wieltjes aan en zoek ergens naar een plat stukje weg om het uit te proberen. Help elkaar bij het vallen en opstaan en voor je het weet zijn jullie allemaal pro’s. Ga dan op verkenning door je buurt. Wie geraakt het snelst aan de kerktoren?