Tienduizend mensen geëvacueerd voor bosbranden in Zuid-Frankrijk

In de afgelopen nacht zijn ongeveer tienduizend bewoners en toeristen geëvacueerd uit het zuidoosten van Frankrijk door een zware bosbrand nabij Saint-Tropez. In de regio verblijven op dit moment veel toeristen.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

"De brand begon tegen middernacht en de evacuaties van zeker tienduizend mensen zijn daarop gevolgd", verklaarde de brandweer van de Var. "In de zomer verblijven in de regio twee- tot driemaal zoveel mensen." Bij de geëvacueerden zijn er ongeveer drieduizend vakantiegangers. Volgens de prefectuur van de Var is al 800 hectare door de vlammen verwoest.

Volgens getuigen brak er paniek uit op het moment van de evacuatie. De burgemeester van Bormes-les-Mimosas denkt intussen dat er kwaad opzet in het spel is en dat het vuur is aangestoken.

 540 brandweerlieden

Zo'n 540 brandweerlieden zijn ingeschakeld om het vuur te bestrijden en er wordt ook vanuit de lucht geblust. "De wind waait tegen snelheden van 60 à 70 kilometer per uur, maar zou tegen de ochtend moeten afzwakken tot snelheden van 40 à 50 kilometer per uur", klinkt het hoopvol.

Al sinds maandag wordt het zuidoosten van Frankrijk geplaagd door zware bosbranden. Ook Corsica is getroffen. Al meer dan 4.000 hectare is in vlammen opgegaan.