Tiener met Downsyndroom wint internationale schoonheidswedstrijd

Kate Grant uit het Noord-Ierse Cookstown heeft in haar jonge leven al tegen veel vooroordelen moeten opboksen. Ze is geboren met het syndroom van down. Maar dat hield de zeventienjarige niet tegen om te dromen van een carrière als model en met succes. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 2 min.

Volgens dokters zou Kate nooit kunnen spreken of wandelen. Die eerste hindernissen overkwam ze. Nadien legde ze de lat voor zichzelf weer hoger en droomde ze van een leven als model. Helaas verliep dat niet zo eenvoudig. Ze vond geen enkel modellenbureau dat haar wilde vertegenwoordigen. In de tussentijd werkte ze wel voor de Belfast Fashion Week en in modewinkels.

Internationale schoonheidswedstrijd 

Na jaren van afwijzingen, vond Kate haar grote geluk in de ‘Teen Ultimate Beauty Of The World-wedstrijd. Aan deze internationale schoonheidswedstrijd kan iedereen, ongeacht welke leeftijd of gewicht meedoen. Vooral diversiteit staat centraal en laat dat nu net Grant haar stokpaardje zijn. Uit veertig kandidaten uit heel de wereld werd het meisje in de categorie tieners als winnares gekozen. Het was haar moeder die alles in gang had gezet nadat ze een foto van haar dochter in een galajurk had gepost op Facebook. Het beeld werd zo vaak gedeeld dat de organisatie ze ook te zien kreeg. Uiteindelijk kreeg Grant een uitnodiging om deel te nemen, met een prachtig resultaat als gevolg.

De winnares had nog enkele mooie woorden klaar tijdens haar kroning: "vriendelijkheid, een innerlijke vonk en empathie, dat is pas echte schoonheid. Als ik daarom het mooiste meisje ben, dan ben ik blij."