Tiener spot 'Monster van Loch Ness' tijdens wandeling (foto)

Een Amerikaanse student beweert het Monster van Loch Ness gezien te hebben toen hij op vakantie was in, jawel, Canada. “Ik kreeg kippenvel toen ik het zag”, klinkt het.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

Matthew D'Amico was onlangs op vakantie met zijn gezin in het Nationaal park Banff in Alberta, zo'n 6.400 kilometer van het meer van Loch Ness in Schotland. Na een uurtje wandelen rustte de 17-jarige universiteitsstudent even uit op een heuvel met zicht op de Bow-rivier. “Plots zag ik in het water iets wat leek op een prehistorisch dier. Ik kreeg kippenvel toen ik het zag en toonde het aan mijn zus. Ook zij viel achterover van verbazing. Ik probeerde zo snel mogelijk enkele foto's te nemen van het ‘ding', en toen we de foto's in detail bekeken, waren we allebei zeker van ons stuk: dit moet het Monster van Loch Ness geweest zijn”, vertelde hij aan South West News Service.

Meest accurate foto sinds 1933

De jongeman en zijn zus riepen hun ouders erbij, maar zij waren net te laat om het ‘wezen' te spotten, want intussen was het weer onder het wateroppervlak gedoken. Toen ook zij de foto's zagen, stonden ze perplex.

De tiener uit Florida is er zeker van dat dit hét monster was. “Ik heb naar mijn weten de meest accurate foto genomen van het Monster van Loch Ness sinds de eerste foto uit 1933”, klinkt het.

YouTube / b/60