Tip uit Florida: hou altijd één alligator afstand

Het bestuur van een stad in de Amerikaanse staat Florida heeft zo zijn eigen manier om de inwoners duidelijk te maken dat ze voldoende afstand moeten houden. Ze roepen hen op om altijd de ruimte ter grootte van één volgroeide alligator tussen te laten.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

In zowat alle landen die geraakt zijn door de corona-epidemie roept de overheid op om 1,5 meter afstand te houden met andere mensen. Toch zie je dat die maatregel niet overal op dezelfde manier gecommuniceerd wordt. Zo vond het stadsbestuur van Leon County in Florida een originele manier om de afstand visueel duidelijk te maken. Met een grappige tekening roept de stad de inwoners op om altijd voldoende ruimte vrij te laten voor minstens één alligator.

Het virus maakt ook veel slachtoffers in de Amerikaanse staat. Afgelopen zaterdag stond de teller daar op meer dan 11.000 besmettingen en 170 mensen die overleden zijn aan Covid-19. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, roept de overheid ook daar iedereen op om zoveel mogelijk thuis te blijven en voldoende afstand te houden. Andere afmetingen die al gebruikt zijn om dat te visualiseren zijn twee golden retrievers of de breedte van een gemiddelde gezinswagen.

News

meer News