TIPS & TRENDS. Herfst staat voor haarkuur

De herfst is dé periode om jezelf in de watten te leggen. Een wellnesstripje is een aanrader, maar als je je liever thuis op een schoonheidskuur stort, kan je beginnen bij je haardos.
door
Janne
Leestijd 2 min.

Omdat de zon nu heel wat lager staat dan in de zomer, krijgen onze haren geen bad van zonlicht meer. Daardoor produceert ons lichaam te weinig melatonine, wat dan weer onze haargroei tegenhoudt. Je hebt vast al gemerkt dat hoe grauwer het weer, hoe vaker je een een bad hair day moet doorstaan.

Toch is het gebrek aan licht niet de enige boosdoener. Tijdens de zomer heb je genoten van het zwembad, de zon en de zee. Door blootstelling aan chloor, fel zonlicht en zout water zijn je haarschubben nu beschadigd, met als gevolg een droog en breekbaar kapsel.

Nu je weet waarom je soms als een vogelverschrikker wakker wordt, is het tijd om te experimenteren met een haarkuur.

Japanse wijsheid in een Belgisch jasje

Om het jou gemakkelijk te maken, heeft de cosmetische wetenschapper René Nagels tien jaar lang haardossen bestudeerd, vanwege één zin die hij ooit las in een oude, Japanse studie: “Het is niet omdat een haar al 10 jaar niet meer groeit, dat de wortel niet meer geactiveerd kan worden.”

Na verschillende studies kwam René tot de conclusie dat we niet enkel aandacht moeten schenken aan het haar dat we zien. Het zijn net de hoofdhuid, de haarschacht en de haarwortels die de meeste verzorging vragen.

Met het Belgische cosmeticamerk NANNIC ontwikkelde hij twee haarlotions, voor overdag en ‘s nachts. De lotions herstellen je haarschubben, geven je haarwortels een boost en regelen je talgproductie.

In het Hair, Scalp en Roots-gamma vind je ook twee shampoos, een conditioner en een beschermende spray.

Janne Vandevelde