TIPS & TRENDS. Korea verovert je badkamer

K-pop kennen we al langer, maar nu is er ook K-beauty. De Koreaanse schoonheidsrituelen verspreiden zich razendsnel over Europa en de rest van de wereld.
door
Janne
Leestijd 1 min.

Bij tieners zijn de beautyproducten uit Zuid-Korea al langer populair, vaak door hun ietwat kitscherige verpakkingen. Nu zien ook de iets oudere dames en heren de heilzame werking ervan in.

In het Koreaanse badkamerkastje zal je zeker zo'n tien verschillende serums, toners en crèmes aantreffen. Dikke lagen foundation worden er graag ingeruild voor een stralende huid, maar daar moet je in investeren. Geen zorgen, met deze producten ben je al aardig op weg.

1. Sheet Masks

Een Sheet Mask is een papieren maskertje gedrenkt in een serum, dat je openvouwt op je gezicht en een kwartier lang zijn werk laat doen. Voor deze verwennerij hoef je zeker niet elke dag tijd te maken. Je kan het zien als een wekelijkse opfrisser, die je huid grondig hydrateert voor een haast glazig gelaat.

Egg White Sheet Mask

OH K ! bij Di                     

3,99 euro

2. Slakkenslijm

Waarschijnlijk sta je niet te springen om het kleverige slijm van een slak over je gezicht te smeren, maar het goedje heeft meer voordelen dan je zou denken. Slakkenslijm is rijk aan allantoïne, collageen, elastine en antibacteriële stoffen. De slak gebruikt die om zijn huid en slakkenhuis te herstellen en doet hetzelfde voor jou. Serums met slakkengel doen littekens en zelfs de fijnste lijntjes vervagen.

Black Snail Restore Serum

iUNIK           

18,50 euro