Tips & Trends: Lokaal gekweekte biogroenten die per fiets geleverd worden

Stel: je eet graag lokaal- en seizoensgebonden want je bent bekommerd om je eigen gezondheid én die van de planeet. Het enige probleem? Je hebt absoluut niet de tijd om een voor een bij alle lokale producenten langs te gaan. De oplossing? Een verse lading biogroenten die je aan huis laat leveren mét de fiets.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

Dat is alleszins het concept van L'Heureux Nouveau, een voedselbedrijf dat door vijf jonge Brusselaars uit de grond gestampt werd. Vanuit Sint-Gillis bezorgen ze hun klanten wekelijks een op maat gemaakt groentepakket, met daarin een lading groenten en fruit, afkomstig van lokale producenten en honderd procent pesticidevrij. Op die manier wil het vijftal de lokale biolandbouw een duwtje in de rug geven.

Niet enkel groenten

Wie een groentepakket bestelt, krijgt trouwens veel meer dan enkel groenten. Ook brood, graan- en zuivelproducten behoren tot de opties. Als kers op de taart krijg je er ook een receptenboekje bij, zodat nooit meer om inspiratie verlegen hoeft te zitten.

Wie niet op fietsafstand van Sint-Gillis woont, hoeft trouwens niet te panikeren. Er bestaan soortgelijke initiatieven in heel België.