Tips voor make-up bij warm weer

door
Joris
Leestijd 2 min.

Vakantiekiekjes zijn fun, maar mooi op de foto staan bij brandende hitte is niet altijd gemakkelijk. Dankzij deze slimme make-up tips zie je er op elk moment even fris en stralend uit, zelfs in de zwoelste hittegolf.

1)      Kies voor zonnebrandcrème met een luchtige textuur, een crème met olieachtige textuur zal je huid doen glimmen. Er zijn vandaag al heel wat zonnecrèmes op de markt met een hoge beschermingsfactor die een matte finish hebben, zodat je gezicht niet glimt op de vakantiefoto's.

2)      Zorg dat je een subtiel gekleurde lippenbalsem met beschermingsfactor bijhebt.

3)      Op het strand of aan het zwembad is een waterproof mascara wel handig. In waterproof mascara's zit minder water, daarom loopt de mascara minder uit en daarom klonteren ze minder.

4)      Je huid produceert meer talg als je zweet, daarom is het handig om altijd ‘blotting papers' in je handtas te hebben. Deze kleine vloeipapiertjes zuigen ultrasnel het vet van de huid. Een talg-absorberend bestanddeel zorgt voor een betere opname van het talg. Gewoon even het vet van de huid wrijven met een papiertje. Het resultaat is er direct: weg ongewenste glans.

5)      Wanneer de zon schijnt, krijgt ook je haar het zwaar te verduren. Wie niet met een strooien dakje op de foto wil, gebruikt best speciale haarverzorging met UV-bescherming. Speciale zonnecrème of een aftersun haarmasker doen ook wonderen.

Nog een extra tip: Zorg dat je make-up past bij je zomerse teint, een vleugje bronzer accentueert je bruine teint nog meer. Wanneer je een potloodlijntje rond je ogen trekt in plaats van een zwart, dan zullen je ogen ook beter uitkomen met je bruine teint.