Tomorrowland gaat tóch door, maar niet zoals je gewend bent...

Het populaire dancefestival Tomorrowland komt er dan toch, in een digitale versie die je van thuis uit kunt volgen.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

Het coronavirus heeft roet gegooid in zowat alle grote zomerevents, maar de mensen achter Tomorrowland hebben nu toch een creatieve oplossing gevonden om te genieten van de festivalsfeer. Dat zal digitaal gebeuren onder de naam ‘Tomorrowland Around The World, the digital festival'.

Alle toeters en bellen

Op zaterdag 25 en zondag 26 juli krijg je livemuziek op acht podia voorgeschoteld die je vanuit je huis of tuin kan volgen via laptop, tablet of smartphone. “Het lijkt alsof we de podia echt hebben opgebouwd en gefilmd, maar ze zijn in 3D uitgetekend. De artiesten maken livemuziek voor een greenkey, waarna dat geprojecteerd wordt op het podium. Is er rood licht op het podium, dan zal er ook rood licht te zien zijn op de dj's. Voor elk podium is er de juiste artiest. Het is met alle toeters en bellen. Zo heb je het gevoel dat je echt wandelt over de paadjes en hoor je gebabbel en muziek van allerlei podia samenkomen, voor je uit de line-up kan kiezen naar welk podium je gaat”, vertelt woordvoerster Debby Wilmsen in Het Nieuwsblad.

Dimitri Vegas & Like Mike

De line-up wordt op maandag 15 juni aangekondigd, maar Dimitri Vegas & Like Mike zullen al zeker van de partij zijn. Het festival zal te bekijken zijn op tomorrowland.com, telkens van 15 uur tot 1 uur 's nachts. De kaartenverkoop start op 18 juni. Voor een dagticket betaal je 12,50 euro, voor een heel weekend tel je 20 euro neer. “We hopen dat mensen hun agenda hiervoor blokkeren, de pintjes koud zetten en de barbecue aanzetten. Zodat ze er echt een party van kunnen maken”, besluit Wilmsen.