Tomorrowland schiet uit de startblokken

In Boom is de twaalfde editie van Tomorrowland officieel van start gegaan. De komende drie dagen worden er zo'n 180.000 mensen verwacht.
door
Matthias
Leestijd 2 min.

Het decor van Tomorrowland voorziet in 16 podia die elk tot in het kleinste detail zijn uitgewerkt. Het idee van het festival is om de bezoekers drie dagen lang te laten ontsnappen aan de dagelijkse sleur en zich te laten meevoeren in een magische wereld. Dit jaar zijn er een vijftal nieuwe podia.

Dit jaar zijn bijna 200 nationaliteiten vertegenwoordigd. Van de 180.000 festivalgangers zijn slechts de helft Belgen. Daarnaast zijn vooral een grote delegatie Brazilianen, zo'n 7.000 Australiërs, heel wat Zweden en zelfs 36 inwoners van Myanmar naar de festivalsite afgezakt.

Tijdens deze editie kunnen bezoekers ook culinair genieten. Enkele restaurants bieden bezoekers een volwaardige maaltijd, zodat ze kunnen afstappen van de klassieke festivalsnacks. Voor deze restaurants dient gereserveerd te worden via de website van het festival.

Op het hoofdpodium is ook het zogenaamde Secret Restaurant. Een tafel voor 12 personen kan drie keer per dag gereserveerd worden en de opbrengst gaat volledig naar de Love Tomorrow Foundation, die in Nepal zorgt voor een Arts & Music School en die in België onder andere de kansarme kinderen steunt via Cunina.

Vrijdag is het uitkijken naar Tiësto, Armin Van Buren, David Guetta en Deadmau5. Zaterdag stelen Lost Frequencies, Afrojack en Dimitri Vegas & Like Mike de show. Die laatste heren zijn ook zondag van de partij, net als Dave Clarke en Martin Garrix.

Bronnen: Belga en redactie Metro