Tour - Stuyven sprint naar zesde plaats

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jasper Stuyven heeft zich zondag in de kijker gefietst in de sprint op de Champs-Élysées. De renner van Trek-Segafredo sprintte naar een zesde plaats in de slotrit van de 103e Tour. "Hier ben ik wel blij mee", zei hij na afloop, "ik blik terug op een mooie Tour." Het was Markel Irizar die zich over hem ontfermde op de lokale rondjes. "Met nog anderhalve ronde te gaan leverde de ploeg ongelooflijk werk", aldus Stuvyen, "we zaten misschien iets te snel voorop, maar op dit parcours ben je beter te vroeg dan te laat vooraan. Ze hebben me in een goede positie gebracht, daarna was het aan mij en ik ben blij met deze zesde plaats. Dat is wel mooi dat je kan zeggen dat je top tien was op deze boulevard, in de Tour. Die andere jongens waren gewoon sneller, dat moet je kunnen toegeven als renner."

Voor Stuyven was het zijn eerste Tour. Hij reed zich in de kijker in de tweede etappe naar Cherbourg waar hij pas in de slotkilometer werd gegrepen en Sagan alsnog de overwinning pakte. "Ik ben blij dat ik de finish heb gehaald in mijn eerste Tour, ik beschouw dit als een grotere prestatie dan toen ik mijn eerste grote ronde, de Vuelta in 2014, heb beëindigd."

Vorig jaar won hij de achtste rit in de Vuelta, maar kwam hij daags nadien niet meer aan de start wegens een handbreuk die hij had opgelopen in de etappe.

bron: Belga