Trailer voor "de langste film ooit" duurt maar liefst 7 uur

Wie tijd teveel heeft, kan de trailer van de langspeelfilm Ambiancé eens bekijken. Terwijl een trailer doorgaans een korte promotiefilm moet zijn, duurt die in dit geval maar liefst 7 uur en 20 minuten. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De Zweedse filmmaker Anders Weberg wil met 'Ambinancé' het record van langste film ooit verpulveren. De prent duurt maar liefst 720 uur, omgerekend 30 volle dagen of een kleine maand. Om mensen warm te krijgen voor zijn langspeelfilm, heeft de man een trailer van 7 uur en 20 minuten vrijgegeven. Eerder kregen kijkers al een voorproefje moet een trailer van 72 minuten. In 2018 volgt nog een trailer van 72 uur.

Op zijn website schrijft de Scandinavische kunstenaar dat hij al 400 uur filmen achter de rug heeft en dat hij goed op schema ligt. "Nu moet ik elke week minimaal 1 uur aan film maken om mijn doel te bereiken. Dat betekent dat ik per week 7 tot 8 uur aan ruw materiaal nodig heb."

Weberg noemt 'Ambiancé' een "memoirefilm", of ook "een abstracte niet-lineaire narratieve samenvatting van de tijd die de kunstenaar bezig was met de film en in de film zijn ruimte en tijd samengebracht in een surreële droomachtige reis".

Ondanks de immense lengte zal de prent slechts een kort leven beschoren zijn. In 2020 komt de film uit en zal hij een maand lang onafgebroken vertoond worden. Na afloop worden de beelden meteen vernietigd. Het zal ook meteen de laatste film worden van de regisseur.

Foto / A. Weberg