Treinen lopen vertraging op door lama's

Iedereen maakt het wel eens mee: je moet 's morgens je trein halen om op tijd op je werk te geraken, maar net dan zijn er vertragingen. Velen worden er woest van. Maar in Kent is de ochtendspits op een wel heel bizarre manier verstoord.
door
yannick.lequime
Leestijd 2 min.

De zuidoostelijke diensten tussen Hildenborough en Sevenoaks werden vanochtend net na 8u30 vertraagd nadat een aantal lama's vlak bij de sporen werd gespot. Alle mensen die de boodschap te horen kregen konden hun oren niet geloven.

Reizende lama's

"Network Rail waarschuwde ons vanmorgen dat 6 tot 8 lama's dichtbij de lijn rondom Hildenborough werden gezien", klonk het bij de spoorwegoperator op Mirror Online. "We weten niet hoe ze daar zijn gekomen of waar ze heen gingen, maar we kunnen ervan uitgaan dat ze niet aan het wachten waren op de trein."

Vaak te laat

‘Southeastern railway' moet zijn reizigers regelmatig teleurstellen met nieuws over vertragingen. Maar lama's zijn wel een zeer uitzonderlijke reden. De meesten mensen konden vanmorgen dan voor één keer is lachen om de vertragingen. Ondertussen zijn de beesten in veiligheid gebracht. Op Twitter verschenen leuke reacties over de vertragingen.

Trains being cautioned between Hildenborough & Sevenoaks due to sightings of llamas on the line.

— Southeastern (@Se_Railway) 8 mei 2017

@Se_Railway nothing to be a-llama-d about I hope...

— kelvin pinnock (@kelvin5385) 8 mei 2017

Llamas on the line. At least southeastern are original with their excuses. Could say they had a bit of di..llama this morning #southeastern

— Jim (@Longjimsilver) 8 mei 2017