Trending: yoga met geiten

Na 'doga' of yoga met honden is er nu ook zoiets als yoga met geiten. En de bizarre trend wordt alleen maar populairder. De Amerikaanse Lainey Morse heeft voor haar cursus een wachtlijst van 1200 personen. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Liefhebbers van de nieuwe sport kunnen terecht op de 'No Regrets'-boerderij in Oregon. De dieren kunnen er vrij rondwandelen en bezoekers mogen de beestjes zelfs knuffelen. Volgens eigenares Lainey Morse is het de perfecte combinatie van sport en relaxatie."Het is de ultieme vorm van yoga, want je hebt aan de ene kant de dieren en natuur en de andere kant het sporten."

Acht geiten

Lainey droomde naar eigen zeggen altijd van een eigen boerderij en geitjes. "Het is een droom die uitkomt". Die droom startte jaren geleden tijdens een verjaardagsfeestje. "Een vriendin raadde me aan om hier yogalessen uit te voeren, vanwege de rustgevende omgeving. Ik vond het een goed idee, op voorwaarde dat de geiten meededen."

Grote hulp 

Mensen reizen duizenden kilometers om aan de cursus te kunnen meedoen. Morse heeft dan ook een reden voor het grote succes. "De geiten yoga doet wonderen voor iemands mentale staat. Depressie, angst of ziekte, het helpt je leed te verzachten. Ik kan geen ziektes genezen, maar ik kan wel het leven van mijn cursisten aangenamer maken."