Trouwjurken krijgen een tweede leven

De juiste trouwjurk kiezen is voor veel bruiden van levensbelang. Vaak gaan ze maanden voor de bruiloft al winkelen om het perfecte exemplaar te vinden. De kleren maken tenslotte de vrouw, zeker op de mooiste dag van hun leven. Maar na die mooie dag belandt dat prachtstuk gewoon in de kast. Zonde.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

De gemiddelde trouwjurk ziet slechts een enkele keer het daglicht. Na het moment suprême wordt ze weggestoken in een donker krocht van de kleerkast om daar langzaam maar zeker te vergelen. Dat is niet alleen zonde van de jurk, maar het valt ook steeds minder te verantwoorden in een tijd waarin we steeds meer bezig zijn met duurzaamheid. Tweedehands kledij was al langer een trend, maar nu maken ook tweedehands trouwjurken hun blijde opwachting.

Kringwinkel Antwerpen

Niet alleen milieuoverwegingen kunnen je aanzetten om voor een tweedehands exemplaar te kiezen, maar ook je trouwbudget vaart er wel bij. Voor een klassieke jurk ben je namelijk al snel meerdere duizenden euro's kwijt en dat kan er behoorlijk inhakken. Wil jij je huwelijk budgetproof houden? Goed nieuws, want de Kringwinkel in Antwerpen-Centrum organiseert morgen - 18 mei - een speciale verkoop van feest- en trouwjurken. Perfect voor bruidjes die een duurzame trouwdag willen. Laat de toekomstige bruidegom liever thuis, want je weet wat ze zeggen...

Real Brides

Niet alleen de Kringwinkel wil trouwjurken een tweede leven geven. Ook Ruth Vanderfaeillie, studente sociologie aan de Vrije Universiteit Brussel, interesseert zich in het concept. Daarom richtte ze Real Brides op - een initiatief dat inzet op de verkoop van tweedehands trouwjurken. Tegen de zomer zou de collectie er moeten zijn en bovendien gaat 60% van de opbrengst naar goede doelen zoals Think Pink en vzw Moeders voor Moeders.

Vintagewinkels

Wie zaterdag niet in Antwerpen geraakt en niet kan wachten tot de zomer omdat de tijd dringt, kan uiteraard ook altijd in andere tweedehandswinkels terecht. Vooral de winkels die zich specialiseren in vintage kledij hebben vaak ook een (klein) aanbod aan trouwkledij. Zo kan je ervoor zorgen dat die prachtige jurk toch nog een tweede kans krijgt om te schitteren, doe je iets goed voor het milieu en houd je alles lekker budgetvriendelijk.

News

meer News