Tuinieren met collega's is gezond én versterkt band

Wil je terug naar de natuur? Heb je zin in gezonde voeding en vind je een kwaliteitsvolle band met collega's belangrijk? Dan biedt een moestuin de oplossing! Incredible Company helpt bedrijven bij de uitwerking van verschillende laagdrempelige projecten.
door
Matthias
Leestijd 2 min.

Het is een trend: velen onder ons willen de banden met de natuur weer aanhalen. “Dat geldt vooral voor de dertigers en veertigers van vandaag die de waarden van de grond niet hebben meegekregen”, verklaart Vincent Vandoorne, medestichter van Incredible Company.

Ontspanning

“Met de handen in de grond kan je ontspannen”, vertelt de jonge ondernemer. Hij beschouwt tuinieren ook als een middel om betere relaties met collega's op te bouwen. Samen tuinieren, werken aan een gemeenschappelijk project, maar ook samen eten van de zelf gekweekte groenten en fruit zou een goede verstandhouding binnen het team bevorderen. Het is als een rustige en permanente teambuilding.

Ruim vijftig activiteiten

Voor een bedrijfsmoestuin heb je niet veel ruimte nodig. “Enkele vierkante meters volstaan. Heb je alleen maar een terras, dan gaat het ook met grote bakken”, stelt Vincent ons gerust. Is er geen dak, terras of stukje grond in je bedrijf? Geen nood! Incredible Company voorziet meer dan vijftig activiteiten zoals gezonde kooklessen of bezoeken aan ambachtslieden en groentekwekers om de banden met de natuur weer aan te halen. Alles is af te stemmen op de eigen behoeften.

Je moestuin uit de grond stampen

Het kleine team van Incredible Company biedt een volwaardige dienstverlening. Die omvat alles van de installatie van de moestuin en de organisatie van de teams van collega's tot het permanent advies en zelfs de ondersteuning van het team indien noodzakelijk. Wil je tomaten planten? Wist je dat er meer dan duizend verschillende soorten tomaten bestaan? Dankzij de moestuin leer je van alles bij. En misschien kan de grote baas wel nog iets opsteken van de nieuwe stagiaire. “En daarna komt het ultieme geluksmoment”, vertelt Vincent, “samen met de collega's proeven van wat je samen hebt gekweekt.”

Lucie Hage