Twee Canadese moordenaars bekenden feiten in video's

De twee jonge Canadezen naar wie afgelopen zomer verschillende weken met man en macht gezocht werd, hebben in video's toegegeven dat ze drie moorden gepleegd hebben. Waarom ze die moorden gepleegd hebben, blijft echter onduidelijk. 
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 2 min.

In de filmpjes drukken de twee jongemannen geen enkele wroeging uit over de feiten, zegt de Canadese politie. In de video's gaven ze nog aan van plan te zijn nog meer mensen te doden, maar een uitleg over het waarom geven ze niet. Na een wekenlange zoektocht werden de lichamen van de mannen gevonden. De Canadese politie bevestigde vrijdag ook nog dat de twee, Kam McLeod en zijn jeugdvriend Bryer Schmegelsky, een «zelfmoordpact» gesloten hadden. «We denken dat McLeod Schmegelsky gedood heeft en daarna zichzelf omgebracht heeft», aldus politiewoordvoerder Kevin Hackett tijdens een persconferentie.

Fototoestel

Bij de lichamen werd ook een fototoestel gevonden met daarop zes filmpjes en foto's. Er is volgens de politie geen enkele aanwijzing dat de moorden gepland of te voorzien waren, of dat er medeplichtigen zijn.

Slachtoffers

De twee werden ervan beschuldigd een 64-jarige professor, Leonard Dyck, zonder voorbedachten rade gedood te hebben. Daarnaast werden ze ook verdacht van moord op de 23-jarige Australische toerist Lucas Fowler en zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese (24). De lichamen van deze twee slachtoffers werden op 15 juli gevonden langs de kant van een weg in het westen van Canada. Hun lichamen werden op 7 augustus gevonden op zowat 3.000 km van de feiten, in een onherbergzame regio van de provincie Manitoba.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.