Twee meerderjarige verdachten van groepsverkrachting in Gent blijven in de cel

De twee meerderjarigen die verdacht worden van verkrachting van een meisje van 14 op een kerkhof in Gent blijven in de cel. Dat heeft de raadkamer in Gent beslist.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

De feiten gebeurden op 15 mei op de Westerbegraafplaats in Gent. Het meisje uit Gavere had die dag met een vriend afgesproken maar er daagden nog vier andere tieners op. Het meisje zou aangerand en verkracht zijn en beelden ervan zouden via sociale media verspreid zijn. Het slachtoffer kreeg de beelden te zien en stapte vier dagen na de feiten uit het leven.

Geen vrijlating onder voorwaarden

De politie kon vijf verdachten oppakken. Het gaat om drie minderjarigen en twee meerderjarigen. De twee meerderjarige verdachten werden aangehouden op verdenking van verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en het nemen of verspreiden van beelden van een persoon die een expliciete seksuele daad stelt en waarvan de persoonlijke levenssfeer geschonden kan worden.

Het gaat om jongens van 18 en 19 die volgens hun verdediging geen strafblad hebben. Advocaat Steven De Canck vroeg voor zijn cliënt de vrijlating onder voorwaarden. De verdachten waren zelf niet aanwezig omdat ze conform de coronamaatregelen in quarantaine zitten. De raadkamer besliste om de aanhouding van de twee te bevestigen. Ze blijven een maand langer in de cel, tenzij de verdediging in beroep gaat bij de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling.