Twee politiemensen en burger neergeschoten in Deense Christiana

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tijdens een politie-operatie in het Deense Christiania zijn twee agenten neergeschoten, zo meldt de politie van Kopenhagen op Twitter. Een agent werd geraakt in het been, een andere in het hoofd. Daarnaast werd ook een burger geraakt in het been. De politie van Kopenhagen kan voorlopig niet meer details geven over de aard van de politie-operatie, maar benadrukt wel dat de politie zelf niet geschoten heeft.

De familieleden van de agenten werden op de hoogte gebracht. De burger die in het been geraakt werd is geen Deen en verklaarde aan de politie ook geen familie te hebben in het land.

De politie is momenteel massaal aanwezig in Christiana, en vraagt de bevolking weg te blijven van de plaats van het gebeuren of anders de aanwijzingen van de politie op te volgen.

Christiana is een zelfverklaarde semi-onafhankelijke enclave in de Deense hoofdstad.

bron: Belga

News

meer News

Spotlight

7% van de Belgen had ooit ongeval met alcohol achter het stuur

Zeven procent van de Belgen had ooit een verkeersongeval waarbij alcohol achter het stuur meespeelde. Dat blijkt uit een Europese enquête. Bovendien kregen vorig jaar bijna 47.000 bestuurders een boete voor rijden onder invloed van alcohol, gemiddeld 128 per dag.

meer Spotlight