Twee primeurs in de geschiedenis van het Songfestival

Het Eurovisiesongfestival heeft zijn hosts aangekondigd. Voor het eerst in het 62-jarige bestaan van de muziekshow werden drie mannelijke presentatoren aangesteld. Maar de organisatie achter het festival had nog een ander nieuwtje.
door
Timmy
Leestijd 1 min.

Oleksandr Skitsjko en Volodymyr Ostapchuk zullen drie avonden lang het jaarlijkse Songfestival in Kiev presenteren. De derde presentator, Timur Miroshnychenko, zal in de green room rondlopen tussen de gasten. Televisiecommentator Peter Van de Veire heeft nog tot mei om zijn uitspraak te verzorgen.

In de Letse hoofdstad Riga zal later op het jaar de eerste editie van 'Eurovision Choir of the Year' van start gaan. Dat maakte de European Broadcasting Unit (EBU) bekend. Koren van de zeven EBU-leden, waaronder België, zullen deelnemen aan de wedstrijd.

“Eurovision Choir of the Year zal de kracht van de stem tentoonstellen en wil hier nieuwe zangers in betrekken”, zegt Jon Ola Sand, hoofd van de EBU Live Events. Op 22 juli krijgt elk koor zes minuten om een professionele jury te overtuigen.