Twitteraccounts van beroemdheden gehackt

De twitteraccounts van onder andere Keith Richards, Tame Impala, Bon Iver en Mark Zuckerberg waren voor een poosje gehackt. De daders verspreidden enkele tweets die voor de nodige ophef zorgden. Ondertussen is alles terug bij het oude, maar de verwerpelijke inhoud van de berichten zindert nog na.
door
Tom Kostermans
Leestijd 2 min.

Op het account van singer-songwriter Bon Iver wed gemeld dat hij kanker had, gevolgd door een ongepaste tweet over Mohammed Ali. Tame Impala stuurde naar de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JetBlue Airways een tweet over een bommelding, waarin de band vertelt dat ze aan boord van een vliegtuig zat met een rugzak vol explosieven. Ook Keith Richards was slachtoffer, al is niet bekend op welke manier.

Very sorry, everyone. We were hacked. Trying to fix the account now. Stand by. @twitter @Support

— Bon Iver (@boniver) 5 juni 2016

Earlier today Keith's Twitter account was hacked along with other verified accounts. The hateful tweets that were posted have been removed.

— Keith Richards (@officialKeef) 5 juni 2016

Zelfs Zuckerbergs Twitter, LinkedIn en Pinterest werden gehackt. Ourmine Team eist de hack op en zegt dat de Facebookoprichter op elke site hetzelfde wachtwoord gebruikt.

Ouch. Mark Zuckerberg's social media accounts have been hacked pic.twitter.com/KvVmXOIg5s

— Ben Hall (@Ben_Hall) 5 juni 2016

Het account van Tenacious D maakte melding van de dood van Jack Black. De band liet de fans achteraf weten dat de zanger wel degelijk nog onder de levenden is. Vorige week werd Katy Perry's account eveneens gehackt.

WE had our Twitter account hacked. We can assure you that Jack is ALIVE and WELL and that this was a sick "prank".

— Tenacious D (@RealTenaciousD) 5 juni 2016

Het is voorlopig niet bekend of Ourmine Team naast de social media van Zuckerberg ook de accounts van al de muzikanten hackte. Het hackerscollelctief maakt in elk geval duidelijk dat de beveiliging van de sites nog niet op punt staat.

Foto AFP / K. Netfield