Ufo boven Gent was dan toch een weerballon

Het ufo-meldpunt heeft het mysterie achter de talloze ufo-meldingen op zaterdag weten op te lossen. Hoewel eerder gedacht werd dat het misschien om een onderzoeksballon (of iets anders?) ging, blijkt een Ierse weerballon nu de oorzaak van de meldingen te zijn.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Het ufo-meldpunt kreeg zaterdag vanuit heel Vlaanderen, vooral uit het Gentse, 34 meldingen binnen over een "exploderende bol" hoog aan de hemel. Een ontploffende weerballon, dachten ze aanvankelijk bij het meldpunt, maar dat is intussen uitgesloten. De Belgische noch de Nederlandse weerdiensten hadden daar op dat moment een weerballon in de lucht.

Weerballon

Het mysterie werd vandaag uiteindelijk opgehelderd. Het blijkt te gaan om een weerballon van een Ierse student, meldt het ufo-meldpunt. "Een Ierse correspondent liet ons in de loop van deze namiddag weten dat er donderdag door een student van de University College Cork een onderzoeksballon met verschillende instrumenten werd opgelaten. De lancering van de ballon gebeurde vanaf de Met Éireann's Valentia Observatory, dat samenwerkt met de Ierse meteorologische dienst", zegt Frederik Delaere van het ufo-meldpunt. De gps van het toestel verloor zaterdag contact boven Gent, waarschijnlijk op het moment dat de ballon explodeerde. En dat is dus wat daar werd waargenomen.

News

meer News