Universiteit Antwerpen biedt studentenkoten voor minimum één week aan

In deze onzekere coronatijden is het niet duidelijk of studenten in september opnieuw les kunnen krijgen op hun campus. Daardoor weten ze ook niet of ze nu al een kot voor volgend academiejaar moeten huren, want de kans bestaat dat het virus opnieuw opflakkert en je dus onnodige kosten maakt. De Universiteit Antwerpen wil die situatie vermijden en heeft besloten dat studenten een kot voor kortere periodes van minimum één week kunnen huren. 
door
andries.haesevoets
Leestijd 2 min.

Door de coronacrisis gingen de meeste studenten terug thuis wonen, want de lessen op de campus werden allemaal geannuleerd. De kosten van hun kot bleven voor de grote meerderheid wel nog doorlopen, ook al zaten ze gewoon thuis. De Universiteit Antwerpen heeft daarom besloten dat studenten een kot voor een kortere tijdspanne kunnen huren. Zo kan je bijvoorbeeld een kot voor een week huren in plaats van een volledig schooljaar.

Minimum één week

“Vanaf volgend academiejaar zal je bij ons ook voor kortere periodes een kot kunnen huren van minimum één week”, zegt Peter De Meyer, woordvoerder van Universiteit Antwerpen. Een huurcontract duurt normaal 10 tot 12 maanden, maar door deze nieuwe regel kunnen studenten bijvoorbeeld enkel een kot huren voor de blok- of examenperiode. “De kans bestaat natuurlijk dat die periodes erg gegeerd zijn. Maar ook tijdens het academiejaar is een kot handig om in alle rust aan je scriptie te werken”, voegt De Meyer toe.

De universiteit zag dat er veel minder aanvragen waren om een kot te huren. “Mensen kijken de kat uit de boom, omdat het nog niet helemaal zeker is hoe het academiejaar er zal uitzien. Bovendien konden onze infodagen in maart en april niet doorgaan. Dat zijn momenten waarop studenten de kamers in het echt kunnen zien”, aldus De Meyer. Het aantal kamers is wel beperkt, dus je kan best niet te lang wachten om zo'n huurcontract te bemachtigen. Meer info vind je hier.