UPDATE: Bestuurder vluchtmisdrijf Passendale geïdentificeerd, maar wellicht gevlucht naar thuisland Polen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De verklaring van twee personen, die hebben gereageerd op de berichtgeving in de media, heeft geleid tot de identificatie van de bestuurder van de bestelwagen die zondagochtend vluchtmisdrijf pleegde na een aanrijding met een jonge fietser in Passendale. Het gaat om een 39-jarige Pool. Die is wellicht gevlucht naar Polen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Ieper vanochtend. Een 21-jarige fietser was op de terugweg van een fuif toen hij omstreeks 3.20 uur aangereden werd in de 's Graventafelstraat. Hij liep een zwaar hersentrauma op. Ondertussen ontwaakte de twintiger. Hij herinnert zich niets van het ongeval.

Robert P., een Poolse man met geboortejaar 1977, is geïdentificeerd als de bestuurder van de Iveco Daily die de fietser gisterenochtend van de weg maaide. De politie kon hem nog niet aantreffen. Wellicht is hij gevlucht naar Polen. Zijn voertuig werd internationaal geseind.

Op het ogenblik van de aanrijding bevonden zich in zijn voertuig nog drie andere personen. Twee van hen zijn ondertussen gearresteerd. Het gaat om Karolina D. (°1997) en Gregorz G. (°1977). Ook zij hebben de Poolse nationaliteit. De precieze identiteit van de derde passagier is momenteel nog niet gekend.

De aanhouding van de beide passagiers wordt gevorderd, op verdenking van schuldig hulpverzuim. Zij moeten vandaag voor de onderzoeksrechter komen.

bron: Belga