Usain Bolt test bij Dortmund

De meervoudige olympische kampioen en sprintlegende Usain Bolt, die in augustus afscheid nam van de atletiek, mag testen bij de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund. Hij droomt van Manchester United.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

De 31-jarige Jamaicaan heeft aangekondigd dat hij in maart een test mag doen bij Dortmund. Bolt had al langer laten weten dat hij na zijn atletieksuccessen een voetbalcarrière ambieerde.

"We gaan in maart een test uitvoeren bij Dortmund om te achterhalen of een voetbalcarrière tot de mogelijkheden behoort", zei Bolt in een interview met de Britse krant Sunday Express. "Als zij vinden dat ik over de nodige capaciteiten beschik en dat ik moet beginnen trainen, dan zal ik dat doen." De Jamaicaanse atleet en de Duitse voetbalclub worden beide gesponsord door Puma.

Zenuwachtig

"Het maakt me zenuwachtig", gaat hij verder. "Normaal ben ik niet snel zenuwachtig, maar dit is anders omdat het nu om voetbal draait. Ik zal wat tijd nodig hebben om me aan te passen, maar zodra ik enkele matchen gespeeld heb, zal ik eraan gewend zijn."

"Een van mijn grootste dromen is te tekenen bij Manchester United", voegt de oud-wereldkampioen op de 100 en de 200 meter eraan toe. "Als Dortmund zegt dat ik goed genoeg ben, zal ik me volledig geven en heel hard trainen."

Alex Ferguson

"Ik heb gepraat met Alex Ferguson en gevraagd om een goed woordje voor me te doen. Hij heeft gezegd dat hij zou zien wat hij voor mij kan doen, op voorwaarde dat in goede vorm ben en er klaar voor ben." Bolt heeft naar eigen zeggen ook over zijn ambities gepraat met Paul Pogba, de bekende Franse middenvelder van Manchester. De sprintlegende sprak met de Britse krant tijdens een pokertornooi in de Bahama's.

News

meer News