Utrecht installeert speciale verkeerslichten

Wie voor het verkeerslicht staat in Utrecht, zal binnenkort niet meer op de klassieke rode lichtbol moeten kijken. De stad verandert enkele verkeerslichten naar de zogenoemde ‘homoverkeerslichten'.
door
annemie
Leestijd 1 min.

Op de plaats van de rode, oranje of groene bol zal dan een koppeltje verschijnen in de kleur die aangeeft of je al dan niet moet stoppen. Het stel zal bestaan uit figuurtjes van hetzelfde geslacht om aan te tonen dat zij welkom zijn in Utrecht en dat er geijverd wordt voor gelijke rechten voor homoseksuelen en lesbiennes.

De verkeerslichten komen op de kruising van de Daalsesingel en de Knipstraat te staan. Dat ligt buiten het stadscentrum, en kan daarom sneller vervangen worden door de nieuwe lichten. Het project kost 1.200 euro. Dinsdag wordt het eerste licht geïnstalleerd.

Utrecht volgt daarmee het voorbeeld van Wenen, waar een jaar geleden de eerste ‘homoverkeerslichten' hun intrede deden. Intussen is er al interesse voor de verkeerslichten vanuit Portugal, Oostenrijk, Duitsland, Noorwegen en Zweden.

Foto: Belga / D. Nagl