Vader fietst meer dan 2.000 kilometer om het hart van zijn dochter nog eens te horen

Een Amerikaanse man heeft 2.250 kilometer gefietst om het hart van zijn dochter te horen kloppen in de borstkas van een man wie zij gered heeft. 
door
Kevin
Leestijd 2 min.

In januari sloeg het noodlot toe in de familie Conner. Tijdens een vakantie in het Mexicaanse Cancun werden Abbey en haar broer Alex bewusteloos gevonden in het zwembad. Het paar werd teruggebracht naar de Verenigde Staten voor verzorging, maar voor de 20-jarige vrouw kwam de hulp te laat.

Maar het vroegtijdige overlijden van Abbey bracht een kans op leven voor andere mensen. De jonge vrouw was al sinds haar zestiende orgaandonor. Vier patiënten konden geholpen worden, waaronder Loumonth Jack Jr. uit Lafayette. De man kampte met een virale infectie aan zijn hart en had behoudens een mirakel nog een tiental dagen te leven. Abbey bleek dat benodigde mirakel te zijn.

Bewustwording

Na de dood van zijn dochter is vader Bill Conner op zijn fiets gesprongen. Momenteel legt hij een tocht af van zijn woning in Winsconsin naar het ziekenhuis waar zijn dochter overleed, een slordige 4.000 kilometer verder. Zo wil hij het belang van orgaandonatie in de kijker zetten.

Onderweg kreeg Bill ook de kans om het hart van zijn dochter nog eens te horen kloppen, toen hij Loumonth ontmoette. Met een stethoscoop op de borst van man kon de rouwende vader zijn tranen niet bedwingen.

"Te weten dat hij leeft dankzij Abbey, dat Abbey in hem verder leeft en dat het haar hart is dat hem recht houdt", vertelt Bill bij CBS News. "Ik ben erg blij voor hem en zijn familie en tegelijkertijd kreeg ik de kans om nog een keer samen te komen met mijn dochter", besluit de geëmotioneerde vader.

"Zij heeft me gered en ik kan haar daarvoor nooit terugbetalen. Ik wou dat ik het kon. Het enige dat ik kan doen, is mijn liefde betuigen aan haar familie", reageert Loumonth bij de regionale zender WAFB.