Vader geeft smeergeld aan dochter om zich NIET te laten vaccineren: «Tegen het einde van dit griepseizoen zullen de meesten van jullie dood zijn!» (video)

Een verontrustend filmpje doet de ronde op TikTok. In de video is te zien hoe een bezorgde Amerikaanse vader 2.000 dollar smeergeld aanbiedt om zijn dochter Brianna ervan te weerhouden om zich te laten vaccineren. «Het vaccin is een menselijke proef, een vorm van genetische therapie», aldus de bezorgde vader.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

«Het is per definitie geen vaccin.» Met die wanhopige woorden probeerde een vader uit Kentucky zijn dochter Brianna ervan te weerhouden om zich te laten vaccineren. Het gebeuren werd gefilmd en op TikTok geplaatst. «Het is een menselijke proef, een vorm van genetische therapie, ... Het is niet goedgekeurd door de FDA!»

Naarmate de video vordert, wordt het duidelijk dat de vader zijn tienerdochter smeergeld heeft aangeboden. 2.000 dollar, aldus Brianna. «Waarom probeer je me om te kopen?» vraagt de dochter. «Omdat ik van je hou», roept de vader terug.

Verder in de video wordt het duidelijk dat de rest van zijn gezin reeds is ingeënt. «Tegen het einde van dit griepseizoen zullen de meesten van jullie dood zijn!» schreeuwt de radeloze vader.

Vervolgvideo

In werkelijkheid zijn de drie vaccins die in Amerika beschikbaar zijn (Pfizer, Moderna en Johnson & Johnson) veilig en effectief verklaard door de FDA (de Food and Drug Administration). Hoewel de video schokkend is, is hij in veel opzichten niet verrassend. Veel Amerikanen zijn erg kwetsbaar voor misinformatie over het coronavirusvaccin. Nu Amerikaanse tieners de mogelijkheid krijgen om zich te laten vaccineren, botsen sommigen met de opinies van hun bezorgde ouders.

Op woensdag deelde Brianna een vervolgvideo. «Ik heb mij vandaag laten vaccineren. Mijn vader weet dat niet, omdat hij anders in paniek zou raken.»