Vader Jejoen dreigt met proces tegen Vier

door
Hans
Leestijd 1 min.

Dimitri Bontinck overweegt om juridische stappen te nemen tegen de commerciële zender Vier, in handen van De Vijver Mediaholding. Het populaire Vier programma 'De Ideale Wereld' verbaasde de Vlaamse mediawereld met beelden van Jejoen Bontinck als danser op het VT4-programma 'move like Michael Jackson'. De beelden dateren van 2010, maar zijn uiterst actueel. Momenteel loopt er een proces in Antwerpen tegen teruggekeerde Syriëstrijders, en daar hoort Jejoen Bontinck bij.

Vader Dimitri Bontinck is niet te spreken over de aanpak van het programma. ‘Zonder toestemming, en zonder ons te contacteren, maken ze ons belachelijk. Ik begrijp dat alle internationaal bekende figuren wel eens onderwerp zijn van satire. Maar dit gaat me te ver. Ik bekijk met mijn advocaten of ik hen een proces kan aandoen.' 

Vier, dat in 2012 van naam veranderde, zegt dat ze Bontinck niet persoonlijk viseerden. ‘Dit is gewoon het format van het programma', zegt woordvoerder Kristof Demasure. Voor de Bontincks dus niet zo 'gewoon'.  

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight