Vakantie geboekt naar het Verenigd Koninkrijk? Deze nieuwe fietsroute is alvast de moeite waard

Hoewel het Verenigd Koninkrijk een erg bijzondere vakantiebestemming kan zijn, staat het land niet bepaald bekend om z’n gunstige klimaat. Het is een cliché, maar niet zonder reden: regen en wind horen er nu eenmaal bij. Tenzij je naar Cornwall in het zuidwesten trekt. Daar word je verwelkomd door een vriendelijk klimaat, inclusief subtropische plantengroei.

door
Online redactie
Leestijd 2 min.

Als buitenlander denk je niet meteen aan Cornwall als je nadenkt over een mooie bestemming voor je volgende trip, maar bij de Britten is Cornwall een erg geliefde plek om voor een weekend of langer naar toe te trekken. Het is één van de weinige plaatsen in het land waar een regenjas niet per se tot je standaarduitrusting hoeft te behoren. Om binnen- en buitenlandse toeristen nog meer van de regio te laten genieten, lanceert Cycling UK in september daarom een nieuwe fietsroute in Cornwall: de West Kernow Way.

Monumenten alom

De route is maar liefst 240 kilometer lang en neemt je in vier dagen (als je de hele afstand wil afleggen uiteraard) mee langs enkele hoogtepunten aan de kust van Cornwall. Je ziet onder andere het openluchttheater Minack met een prachtig zicht over de oceaan, het kasteel St. Michael’s Mount dat verdacht hard lijkt op de Mont Saint-Michel en het mysterieuze Mên-an-Tol uit de Bronstijd op je route. En dat allemaal zonder auto. En geen zorgen, door het gunstige klimaat is het ook in september nog aangenaam vertoeven in Cornwall. Voor meer info kan je terecht op de site van Cycling UK.