Van streng tot bekwaam: zo scoren Vlaamse partijen op verschillende persoonlijkheidskenmerken

Elke politieke partij heeft zo z'n eigen karakter. Maar wat als we de persoonlijkheidskenmerken eens allemaal op een rijtje zetten? Dat geeft een interessant overzicht.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Wetstraatjournalist Ivan De Vadder en marktonderzoeker Jan Callebaut sloegen de handen in elkaar en brachten na tien jaar onderzoek het boek ‘Het DNA van Vlaanderen' uit. Daarin beschrijven ze onder meer alle Vlaamse partijen aan de hand van persoonlijkheidskenmerken: streng, krachtig, charismatisch en inspirerend, succesvol, ernstig, bekwaam en vernieuwend.

Vooral N-VA en Vlaams Belang bovenaan

Uit het overzicht blijkt dat Vlaams Belang de strengste (267) en meest ernstige (124) leerling van de klas is. N-VA wordt beschouwd als krachtigste (165), meest charismatische en inspirerende (125), en meest succesvolle (165) partij. Open VLD mag zich dan weer de meest bekwame partij noemen en als het op vernieuwing aankomt, staan N-VA (121), Groen (130) en PVDA (125) bovenaan het lijstje.

Twitter / @PietDeZaeger

Online boekvoorstelling van ?@vadderiVRT? en ?@JanCallebaut1? #dnavanvlaanderen

In interviews reageren ?@Bart_DeWever? en ?@conner_rousseau? op de onderzoeksresultaten en conclusies zoals deze partijpolitieke persoonlijkheidskenmerken. ?@de_NVA? pic.twitter.com/WHLEiKcUpy

— Piet De Zaeger (@PietDeZaeger) May 12, 2020