Vanaf maandag weer drie kwart van de voorziene vluchten op Brussels Airport

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zowat 450 van de 600 vluchten die normaal gezien aankomen en weer opstijgen op Brussels Airport, zullen begin volgende week gebruik kunnen maken van die luchthaven. Dat heeft een woordvoerder van Brussels Airport meegedeeld. Brussels Airport had na de terreuraanslag in het gebouw, op 22 maart, de deuren moeten sluiten. Sinds 3 april worden de activiteiten weer geleidelijk aan hervat. "Vandaag hebben we 348 vluchten die aankomen en weer vertrekken, zaterdag zijn dat er 280 en zondag 364", zegt woordvoerster Florence Muls. "Maandag zullen we 448 vluchten hebben die aankomen en vertrekken en vervolgens komen we op een gemiddelde van 450 per dag."

Wat dat betekent voor het aantal passagiers, is nog niet duidelijk. "Dat is voorlopig moeilijk in te schatten, want dat hangt ook van het type toestel af. We beschikken nog niet over alle informatie van de luchtvaartmaatschappijen."

De luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines had eerder al aangekondigd dat het vanaf zaterdag geen vluchten meer vanop de regionale luchthavens van Luik en Antwerpen zou laten vertrekken, maar alle vluchten vanop Brussels Airport zou laten plaatsvinden.

bron: Belga