Vanaf nu kan je een kamer boeken in dit historische paleis

Laat je innerlijke prins of prinses naar buiten komen en boek een kamer in het historische Versailles. Het luxehotel Airelles Château de Versailles, Le Grand Contrôle opende deze week de deuren voor gasten.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Vanaf nu is het mogelijk om een nachtje te boeken in het kasteel van Versailles. Het luxehotel Airelles Château de Versailles, Le Grand Contrôle opende deze week de deuren. Het hotel werd ontworpen door binnenhuisarchitect Christophe Tollemer die de locatie volledig restaureerde in een achttiende-eeuwse stijl.

Een kamer in het hotel komt met enkele luxueuze extra’s. Zo krijgt elke gast exclusieve toegang tot het paleis met een privégids. Daarnaast hebben de gasten ook toegang tot privéconcerten en een spa. Ten slotte krijgt elke kamer ook zijn eigen butler. Zo’n magische nacht zal je wel heel wat spaargeld kosten. Je betaalt namelijk zo’n 1.700 euro per nacht voor de kleinste kamer. De grotere suites boek je vanaf 10.000 euro. De opening van het luxehotel stond gepland voor 2020, maar daar stak de pandemie een stokje voor.

Rijke geschiedenis

Het grandioze Franse paleis diende ooit als het politieke en culturele centrum van de Europese elite. Ambassadeurs, kunstenaars, schrijvers en wetenschappers dwaalden doorheen de zalen van het kasteel met kroonluchters, schilderijen, wandtapijten en andere schatten.

Vandaag is Versailles een toeristische topattractie. Het paleis ligt op een uur rijden van de Franse hoofdstad en is de meest bezochte Franse attractie naast de Eiffeltoren.