Vanaf vrijdagmiddag droger, weekend wordt warm en zonnig

door
Belga
Leestijd 2 min.

Woensdagnamiddag krijgen we veel bewolking met matige en soms zelfs vrij intense regen. Naar de avond toe wordt het droger in het noordwesten van het land met geleidelijk opklaringen. Maxima van 18 tot 20 graden in Vlaanderen en van 15 tot 17 graden in de Ardennen. Bovendien waait er een goed voelbare zuidwestelijke wind, matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee met daar rukwinden tot 55 km per uur. In de nacht van woensdag op donderdag wordt het in Vlaanderen meestal droog met opklaringen, en later ook in het centrum van het land. In het zuiden valt er nog regen. Minima van 12 tot 16 graden, meldt het KMI. Donderdag zijn er eerst mooie opklaringen. Later wordt het wisselend bewolkt met kans op enkele buien. In het zuiden van het land hangt er veel bewolking met nog af en toe regen. Maxima tussen 19 en 21 graden in Vlaanderen, en tussen 16 en 18 graden de Ardennen. 's Avonds en tijdens de nacht van donderdag op vrijdag wordt het meestal droog met brede opklaringen. Minima tussen 11 en 15 graden.

Vrijdag wordt het eerst onstabiel met opklaringen en wolkenvelden. Hier en daar vallen er ook enkele buien. Na de middag wordt het geleidelijk droger vanaf het westen. Maxima van 18 tot 23 graden. Zaterdag wordt het zacht en rustig met zonnige perioden. Na de middag krijgen we tijdelijk iets meer bewolking met mogelijk enkele druppels over het noorden van het land. Maxima van 19 graden op de Ardense hoogvlakten tot 25 graden in Vlaanderen.

Zondag wordt het zonnig en warm met maxima tussen 22 graden op de Ardense hoogten tot 28 graden in de Kempen. Ook maandag wordt het warm met maxima tussen 23 en 27 graden. Er komt iets meer bewolking maar het blijft meestal droog. Vanaf dinsdag wordt het opnieuw wisselvallig en minder warm met enkele buien, eventueel met onweer. De temperaturen halen 17 tot 23 graden.

bron: Belga